Milieu & Duurzaamheid

 Varen in Utrecht streeft er naar om steeds duurzamer te gaan ondernemen

Tegenwoordig is duurzaamheid binnen ons milieu niet meer weg te denken. Ook wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt.

  • Wij serveren Earth Water aan boord, waardoor we de plastic petflesjes ( een van de grootste oppervlaktewater vervuilers ) geheel hebben kunnen vervangen. Binnen ons assortiment vindt u dit Nederlandse mineraalwater in een innovatieve kartonnen verpakking. De verpakking wordt vervaardigd uit 100% hernieuwbare grondstoffen en is de meest duurzame verpakking. Met de opbrengst van de verkoop worden verschillende waterprojecten gefinancierd.
  • Bij ons op kantoor zijn de toiletten voorzien van waterbesparende toiletreservoirs. De gebruiker kan de spoelknop zelf onderbreken en bepalen hoeveel water er nodig is om goed door te spoelen. Deze waterstop bespaart gemiddeld 50% water.
  • Wij streven ernaar zoveel mogelijk digitaal te werken en zo weinig mogelijk uit te printen.  Onze administratie is inmiddels voor 90% gedigitaliseerd. Wij vragen onze klanten de reserveringsbevestiging het liefst digitaal (smartphone) beschikbaar te hebben op de vaardag.
  • Bij ons aan boord drinkt u een drankje uit een glas, hierdoor hebben wij de plastic bekers kunnen vervangen.
  • We zijn verder gestart met de vergroening van onze vloot. We hebben inmiddels de eerste rondvaartboot met dieselmotor vervangen voor een nieuwe rondvaartboot met elektrische aandrijving. Verder onderzoeken we de mogelijkheden om voor een aantal boten alleen de motoren te laten vervangen en een accupakket te installeren om zo het milieu nog meer te sparen.
  • We zijn een onderzoek gestart om onze passagiersvaartuigen te laten varen op blauwe diesel.   Blauwe diesel wordt gemaakt van plantaardige afvalolien, dit zijn hernieuwbare grondstoffen. Een mooie ontwikkeling en tussen oplossing vinden we zelf.  Het gebruik van blauwe diesel zorgt voor afvalvermindering, is biologisch afbreekbaar, emissie arm, fossielvrij en CO2 neutraal.
  • Wij werken samen met lokale bedrijven. Denk hierbij aan een gebak van de Utrechtse banketbakkerij Theo Blom of Bakkerij Wammes, een wijntje van het lokale wijnhuis en hapjes van onze cateraar en tevens buurman op de Oudegracht.