FAQ


Waar bestaat het drankarrangement uit?
Aan boord worden drankjes uit de Hollandse bar geserveerd. Dit zijn:

  • Licht alcoholische drank: bier, rode wijn, witte wijn, rosé
  • Frisdrank: cola, cola light, sinas, ice-tea en water

Wat betaal ik als ik met 11 personen of minder kom?
Met minder dan 12 personen varen behoort ook tot de mogelijkheden. We berekenen dan de boothuur ad € 225,00 apart. Het drankarrangement en de tapasmaaltijd kost € 37,= per persoon met een minimum van 8 personen. Dus ook wanneer je met minder dan 8 personen aan boord stapt. De bedragen zijn o.b.v. 2 uur varen en inclusief BTW.

Houden jullie bij een Tapas rondvaart rekening met mensen die vegetariër zijn of een ander dieet volgen?
Ja, het restaurant kan in overleg voor vervangende tapas zorgen. Bovendien zit er in de aangeboden gerechten voldoende variatie voor personen die geen vlees of vis eten.

Wat als het gaat regenen op de vaardatum?
We varen met open sloepen. Al onze sloepen hebben kappen ter bescherming tegen regen. Onze kappen kunnen ook worden voorzien van achter en zijruiten. De vaarten kunnen dus gewoon doorgang vinden. Alleen bij storm en zeer zware regenval kunnen we in overleg de tocht annuleren.

Kan de kap er tijdens het varen ook weer af?
Ja, als het droog wordt kan in overleg met de schipper de kap weer ingeklapt worden. Want “open” varen vinden we toch het leukst. Door de beperkte doorvaarthoogte (1.90 meter) op de singels, is de stahoogte onder de kap en het uitzicht ook enigszins beperkt.

Wanneer wordt de kap geplaatst?
We plaatsen de kap alleen als er veel langdurige regen verwacht wordt en op speciaal verzoek. Bij bruidsvaarten zijn we eerder geneigd de kap op te zetten.

Kunnen we bij slecht weer annuleren?
U kunt op de vaardag zelf, alleen kosteloos annuleren bij storm in combinatie met langdurig zware regenval. In alle andere gevallen varen we gewoon. De Algemene Voorwaarden zijn op al onze boottochten van toepassing.

Waar vandaan vertrekken de sloepen?
We vertrekken vanuit hartje centrum vanaf de Oudegracht (Tolsteegzijde) t.h.v. nr. 175 bij de Gaardbrug. Zie het kaartje en routebeschrijving op de pagina Afvaartsteiger.

Kunnen we met meer dan 12 personen op 1 sloep?
Ja, dat kan! De sloep dient wel officieel door de Scheepvaartinspectie gekeurd te zijn en er moet een exploitatievergunning verstrekt zijn door de Gemeente Utrecht. Tapasboot Utrecht.nl heeft 4 exploitaite-vergunningen. Al onze sloepen zijn gekeurd door de Scheepvaartinspectie, op de grootste sloep kunnen tijdens een tapastocht 30 personen plaatsnemen. Bij meer deelnemers verdelen we de groep over meerdere sloepen.

Hoe gaat de betaling?
Bij een boeking meer dan een maand voor aanvang van de tocht dient u uiterlijk 10 dagen voor de vaardatum het totale bedrag aan ons overgemaakt te hebben. Wanneer u kort voor de vaardatum boekt, dient het bedrag uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de tocht op onze rekening te staan. U kunt bij ons helaas niet pinnen.

© 2004 - 2023 Tapasboot Utrecht.nl - Alle rechten voorbehouden - Tapasboot Utrecht.nl is onderdeel van Varen in Utrecht.nl